ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Η ευλογία της περιφέρειας

Θεωρούμε πολύ σημαντικό να χαίρουμε της ευλογίας της Περιφέρειας μιας και η πλειοψηφία των δράσεών μας, που αφορούν χιλιάδες παιδιά κι εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, θα είναι συμπράξεις με φορείς όπως η Τροχαία, η Πυροσβεστική και η Αρχαιολογία. Με μια συνεννόηση σε αυτό το κυβερνητικό επίπεδο σκοπό έχουμε να αποδείξουμε σε επιχειρήσεις το ορθό του προγράμματός μας για να επιλέξουν κι αυτές με την σειρά τους να ενταχτούν στο Πρόγραμμα Χρηματοδότησής μας και να υποστηρίξουν τις περιοδείες παραστάσεων και εκθέσεων σε απομακρυσμένες περιοχές και μικρές κοινότητες. 

Οι ΜΕΓΑΛΟΙ έμπρακτοι συνεργάτες

Στο πρόγραμμά μας, οι Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) έχουν έναν από τους σοβαρότερους ρόλους κι αυτός είναι η πρόσβαση στους πολίτες τους. Οι Π.Ε. είναι αυτές που γνωρίζουν ποιες περιοχές υπολείπονται δράσεων σαν κι αυτές που προσφέρει το ΚΕ.ΜΙ.ΤΕ.Κ. κι έτσι μπορούν να μας καθοδηγήσουν να εστιάσουμε την προσοχή μας και να βρούμε τρόπους για να τις πλησιάσουμε.

Οι φίλοι των δημοτών

Τελικά, την στιγμή της απόφασης του ΠΟΥ θα λάβει χώρα η εκάστοτε Έκθεση, Παράσταση ή Δρώμενο το βάρος πέφτει στους ώμους των Δημάρχων και Προέδρων των Κοινοτήτων. Σε αυτό το τελευταίο κομμάτι του προγραμματισμού από κοινού με την Πολιτεία, αυτοί είναι που ΒΙΩΝΟΥΝ τις ανάγκες των συμπολιτών τους και είναι αρμόδιοι να μοιράσουν δράσεις όπως κι αυτές.

Όλοι οι Φορείς έχουν ΚΑΤΙ να μοιραστούν με τον πολίτη… μα τους λείπει ο τρόπος

Ξεκινάμε την συνεργασία μας με την Τροχαία με μια παραγωγή για την “Οδική Ασφάλεια” εντός αλλά κι εκτός μεταφορικών μέσων. Η ιστορία θα έχει διαδραστική μορφή καθώς θα συνοδεύεται και από μια μικρή έκθεση οδικών πινακίδων.

Στόχος της συνεργασίας μας με την εκάστοτε Αρχαιολογία είναι ο σχεδιασμός μίας διαδραστικής ιστορίας τύπου κυνήγι θησαυρού για συγκεκριμένα Μουσεία, δίνοντας έναυσμα στα νέα παιδιά να ΘΕΛΟΥΝ να επισκεφτούν αυτούς τους χώρους με την τάξη τους. Την ιστορία θα μπορούν να την “ζήσουν” και με την οικογένειά τους εάν θελήσουν να επισκεφτούν το όποιο συμβαλλόμενο Μουσείο στον ελεύθερό τους χρόνο. 

Όπως και με την Αστυνομία, έτσι κι εδώ έχουμε μια πρόταση Διαδραστικής Παράστασης και Έκθεσης με θέμα την “Προετοιμασία εναντίων Φυσικών Καταστροφών”. Στη συγκεκριμένη δράση οι μαθητές συμμετέχουν στην δημιουργία ενός ενημερωτικού φυλλαδίου για το σχολείο τους με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμμαθητών τους για τις διαδικασίες εκτάκτου κινδύνου. 

Τελευταία στην σειρά ενημερωτικών συνεργασιών έρχεται η σύμπραξη με την ΔΕΗ και την ΔΕΥΑ όπου ξανά μέσα από Διάδραση και μικρή Έκθεση οι μαθητές μπορούν να βάλουν σε πράξη τις γνώσεις τους για την Οικιακή Οικονομία οργανώνοντας την χρήση του Ηλεκτρικού Ρεύματος και Νερού μιας οικείας. Αυτή η έμπρακτη συμμετοχή σε προσομοίωση βοηθά τους νέους και νέες να “ζήσουν” το πρόβλημα και κατά συνέπεια να προσπαθήσουν να το λύσουν. 

Πιστοί στην συνεργασία μας με την Πρωτοβάθμια, συνεχίζουμε την διεξαγωγή εργαστηρίων και σεμιναρίων εκπαιδευτικών σε ολόκληρη την Κρήτη. Μετά από την περισυνή πρόταση της Δευτεροβάθμιας, φέτος θα προσφέρουμε και δράσεις στοχευμένες στην Δημιουργεία με Νέους, πάντοτε βέβαια μέσα απ’ το πρίσμα του θεάτρου κούκλας και του εναλλακτικού θεάτρου γενικότερα.

Η αλληλοϋποστήριξη μεταξύ Πανεπιστημίου Ρεθύμνου και Πολυτεχνείου Κρήτης με τον Σύλλογο χαίρει πολλές δεκαετίες. Τώρα, ώς ΚΕ.ΜΙ.ΤΕ.Κ. στοχεύουμε σε δράσεις με ανανεωμένο θεματολόγιο και προγράμματα που να ενδιαφέρουν αλλά και να είναι εύκολα υλοποιήσιμα / εφαρμόσιμα από τις/τους εκπαιδευόμενους.

Οι σύλλογοι ΓκΚ είναι στενοί μας συνεργάτες αλλά και υποψήφιοι κρυφοί ευεργέτες για το εκάστοτε σχολείο! Πιστεύουμε βαθιά στο εισιτήριο του 1Ε μιας κι αυτό ξεκλειδώνει δυνατότητες συνεργασιών που ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθούν στο παρελθόν. 

Τώρα, μιας και τα μέλη του συλλόγου ΓκΚ είναι και μέλη της τοπικής κοινωνίας γνωρίζουν πού μπορούν να απευθυνθούν για να βρουν μια χορηγία. Αν πάρουμε για παράδειγμα ένα σχολείο 150 μαθητών, με το να βρει ο σύλλογος μια τοπική επιχείρηση διατεθειμένη να δώσει 75Ε αμέσως καλύπτετε το μισό εισιτήριο. Ως αντάλλαγμα, το ΚΕ.ΜΙ.ΤΕ.Κ. προσφέρει αφιλοκερδώς διαφήμιση τοποθετώντας την επιχείρηση στο έντυπο υλικό που θα διανεμηθεί στο ίδιο το σχολείο αλλά και την ανάρτηση του ονόματος της εταιρίας στον Ιστότοπο του ΚΕ.ΜΙ.ΤΕ.Κ. στο τμήμα των Χορηγών. 

Οι Πολιτιστικοί σύλλογοι πολλές φορές είναι υπεύθυνοι για δρώμενα σε ιδιαίτερες ημερομηνίες της Κοινότητάς τους. Σε εποχές όπως τα Χριστούγεννα, Πάσχα, 15αύγουστος είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με ομάδες όπως το ΚΕ.ΜΙ.ΤΕ.Κ. με σκοπό να προσφέρουν ευχάριστες εμπειρίες στους συχωριανούς αλλά και στους συμπολίτες τους που γυρνούν στην επαρχία για μερικές μέρες. 

σύντομα κοντά σας!

Τί από τα παρακάτω θα ήθελες να δείς πρώτα;
  • Συμπλήρωσε κάτι άλλο